Jablečná náplň do buchet a koláčů recept
Jablečná náplň do buchet a koláčů je jednoduchá, v podstatě stačí pár jablek a minimum nezbytných přísad. A jak pak takový koláč bude chutnat!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g jablek
- 160 g cukru krupice
- 1 citron
- pšeničná krupice
- mletá skořice
- voda
Způsob přípravy
Jablka oloupeme, a vykrojíme jadřince. Pokrájíme je na menší kousky a nasypeme do hrnce. Přidáme trochu vody a zvolna jablíčka dusíme doměkka.
Jakmile jablka změknou, rozšleháme je, přidáme cukr, špetku skořice a šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Směs důkladně promícháme a pokud je příliš řídká, přidáme trochu krupice.
Hotovou náplň uchováme i několik dní v ledničce.