Recept Jablečná povidla

Detail receptu na jídlo Jablečná povidla. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jablečná povidla

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel prostě neobejdou.

Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel prostě neobejdou....

Jablka omyjeme, oloupeme a odstraníme z nich jadřince. Nakrájíme je na menší kousky a ty vložíme do velkého kastrolu. Posypeme je cukrem a skořicí a mírně podlijeme vodou.

Za občasného promíchání pak jablka s cukrem zvolna rozdusíme na kaši. Během této doby necháme vodu úplně vyvařit. Hotová a ještě horká povidla plníme do sklenic, povrch každé zakapeme zlehka rumem a uzavřeme víčkem.

Z tohoto množství jablek bychom měli získat přibližně 2 až 2,5 kg povidel. V chladné suché spíži nám vydrží velmi dlouho.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 150 min
  • Počet porcí 2

Recenze a hodnocení receptu Jablečná povidla


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jablečná povidla

Ingredience receptu Jablečná povidla

500 g cukru
3 kg jablek
rum
1 lžička skořice

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Jablečná povidla

Podobné recepty jako Jablečná povidla


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů