recepty

Jablečná povidla


Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel prostě neobejdou...
(celý recept)

Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel prostě neobejdou....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření150 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 500 g cukru
  • 3 kg jablek
  • rum
  • 1 lžička skořice

Způsob přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme a odstraníme z nich jadřince. Nakrájíme je na menší kousky a ty vložíme do velkého kastrolu. Posypeme je cukrem a skořicí a mírně podlijeme vodou.

Za občasného promíchání pak jablka s cukrem zvolna rozdusíme na kaši. Během této doby necháme vodu úplně vyvařit. Hotová a ještě horká povidla plníme do sklenic, povrch každé zakapeme zlehka rumem a uzavřeme víčkem.

Z tohoto množství jablek bychom měli získat přibližně 2 až 2,5 kg povidel. V chladné suché spíži nám vydrží velmi dlouho.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablečná povidla.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablečná povidla .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablečná povidla

Naši partneři