Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablkům také vláčnější a semínka jim zase dodávají více nutričních hodnot. Při servírování navíc můžeme dozdobit čerstvým ovocem a tvarohem. (celý recept)
Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablkům také vláčnější a semínka jim zase dodávají více nutričních hodnot. Při serví...
Mouku prosejeme. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo. Ve větší míse promícháme mléko se žloutky, citrónovou kůrou, cukrem, medem, skořicí a semínky. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do směsi zapracujeme mouku.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do těsta v míse zapracujeme nastrouhaná jablka a jako poslední vmícháme sníh z bílků. V pánvi vymaštěné rozehřátým olejem smažíme lívance z obou stran.