Jablečné řezy recept
Jablečné řezy se vám budou rozplývat na jazyku. Na každý talířek s jablečným řezem přidejte kopeček šlehačky a luxusní moučník k odpolední kávě je tu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1500 g jablek
- 500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1/2 dcl polotučného mléka
- 350 g cukru krupice
- 250 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 dcl vody
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Jablka oloupeme, odstraníme z nich jadřince, nakrájíme je na kousky a rozvaříme v troše vody.
V míse smícháme mouku a práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, vejce, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Jednu třetinu těsta uložíme do ledničky a ze zbylého vyválíme placku, kterou rozložíme na pečící plech vymazaný olejem.
Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě a přidáme do rozvařených jablek společně s krupicovým cukrem. Za stálého míchání zvolna uvaříme jablečný pudink. Necháme ho částečně vychladnout.
Nyní pudink rozlijeme na těsto na plechu a rozetřeme ho.Vychlazený zbytek těsta nahrubo nastrouháme a nasypeme rovnoměrně na pudink.
Plech s jablečnými řezy vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 až 45 minut.