Jablečné řezy se vám budou rozplývat na jazyku. Na každý talířek s jablečným řezem přidejte kopeček šlehačky a luxusní moučník k odpolední kávě je tu. (celý recept)
Jablečné řezy se vám budou rozplývat na jazyku. Na každý talířek s jablečným řezem přidejte kopeček šlehačky a luxusní moučník k odpolední kávě je tu....
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Jablka oloupeme, odstraníme z nich jadřince, nakrájíme je na kousky a rozvaříme v troše vody.
V míse smícháme mouku a práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, vejce, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Jednu třetinu těsta uložíme do ledničky a ze zbylého vyválíme placku, kterou rozložíme na pečící plech vymazaný olejem.
Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě a přidáme do rozvařených jablek společně s krupicovým cukrem. Za stálého míchání zvolna uvaříme jablečný pudink. Necháme ho částečně vychladnout.
Nyní pudink rozlijeme na těsto na plechu a rozetřeme ho.Vychlazený zbytek těsta nahrubo nastrouháme a nasypeme rovnoměrně na pudink.
Plech s jablečnými řezy vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 až 45 minut.