Jablečný koláč s pudinkem recept
Jablečný koláč s pudinkem je rychlý a vláčný moučník k odpolední kávě. Před podáváním jej můžete ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení listového těsta
- 4 jablka
- 150 ml mléka
- 150 ml zakysané smetany
- 1 lžíce vanilkového sirupu
- 1 citron
- 1 vanilkový pudink
- 3 lžíce hnědého cukru
- máslo
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V misce rozšleháme mléko, smetanu a vanilkový sirup s pudinkem. Jablka oloupeme a nakrájíme je na velmi tenké plátky. Odkrojíme si malý kousek listového těsta, rozválíme ho a nakrájíme na proužky.
Do máslem vymazané koláčové formy rozprostřeme rozválený plát ze zbylého listového těsta a na okrajích ho necháme několik cm zvednutý. Na těsto naskládáme plátky jablek, pokapeme je citronovou šťávou a posypeme hnědým cukrem.
Pak jablka zalijeme pudinkovou směsí a dobře ji rozetřeme po celém koláči. Na vršek koláče položíme plátky listového těsta do mřížky.
V předehřáté troubě pečeme koláč asi půl hodiny. Podle potřeby a druhu trouby ho můžeme během pečení překrýt pečícím papírem.