recepty

Jablečný štrůdl


Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař...
(celý recept)

Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař. Jablka oloupeme a na hrubém strouhadle nastrouháme. Přebytečn...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g jablek
  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 sklenice studené vody
  • 250 g tuku (máslo, Hera)
  • skořice
  • cukr
  • rozinky
  • strouhanka

Způsob přípravy

Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař. Jablka oloupeme a na hrubém strouhadle nastrouháme. Přebytečnou vodu z nich slijeme. Z mouky, 1 vejce, studené vody a tuku připravíme na vále tužší těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly a z každého dílu uválíme obdélník. Střed obdélníku posypeme trochou strouhanky, nastrouhanými jablky, cukrem , špetkou skořice a rozinkami. Pak okraje přehneme k sobě, lehce přitiskneme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Všechny záviny pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě dorůžova. Hotový moučník posypeme moučkovým cukrem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablečný štrůdl.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablečný štrůdl .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablečný štrůdl

Naši partneři