Jablečný štrůdl recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g jablek
  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 sklenice studené vody
  • 250 g tuku (máslo, Hera)
  • skořice
  • cukr
  • rozinky
  • strouhanka


Způsob přípravy

Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař. Jablka oloupeme a na hrubém strouhadle nastrouháme. Přebytečnou vodu z nich slijeme. Z mouky, 1 vejce, studené vody a tuku připravíme na vále tužší těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly a z každého dílu uválíme obdélník.

Střed obdélníku posypeme trochou strouhanky, nastrouhanými jablky, cukrem , špetkou skořice a rozinkami. Pak okraje přehneme k sobě, lehce přitiskneme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Všechny záviny pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě dorůžova. Hotový moučník posypeme moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jablečný štrůdl recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablečný štrůdl.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablečný štrůdl .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablečný štrůdl

Kde najít informace



×