Jablečný štrůdl recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Jablečný štrůdl je rychlý a jednoduchý moučník vhodný i pro diabetiky. Použijte diabetické sladidlo,
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g rostlinného tuku (např. Hera)
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 6 až 10 lžic vody
  • 3 až 4 jablka
  • 3 tablety sladidla
  • 50 g rozinek
  • špetka skořice
  • strouhané vlašské ořechy


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na vále z tuku, hladké mouky, vejce, octa a vody uhněteme hladké těsto. Vál pomoučíme a těsto na něm rozválíme na oválnou placku. Rozinky si mezitím na půl hodiny namočíme do vlažné vody.

Placku nejprve posypeme strouhanými ořechy. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme, promícháme je s rozinkami a rozložíme doprostřed těsta. Skořici smícháme s rozdrceným sladidlem a touto směsí nakonec jablka posypeme.

Okraje těsta přehneme k sobě tak, aby se malinko překrývaly a stiskneme. Připravený závin opatrně položíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě ho upečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jablečný štrůdl recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablečný štrůdl .
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablečný štrůdl .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablečný štrůdl

Kde najít informace



×