Rozinky namočíme na hodinu do rumu. Jablka důkladně omyjeme a neoloupané rozpůlíme. Z každé poloviny opatrně vykrojíme jadřinec.
V misce smícháme oříšky s medem a okapanými rumovými rozinkami. Touto náplní naplníme otvory po jadřincích. Do kastrolu nalijeme víno, a rozmícháme v něm cukr. Pak do vína naskládáme vedle sebe naplněné půlky jablek a velmi krátce (1 až 2 minuty) povaříme, aby se jablka nerozvařila. Pak je necháme chvíli odstát a přendáme je na talířky, kde každou půlku jablka přelijeme čokoládovou omáčkou.
Omáčku si připravíme tak, že na kousky rozlámanou čokoládu vaříme asi 4 minuty za stálého míchání s cukrem a mlékem. Mezitím si v misce rozšleháme škrobovou moučku ve vodě a přidáme ji k povařené čokoládové směsi. Stále omáčku mícháme a necháme přejít znovu varem. Pak už můžeme polévat připravený dezert.