Jablka s ořechy s čokoládovou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Jablka s ořechy s čokoládovou omáčkou, to je skvělý podzimní moučník. Můžeme ho podávat teplý i studený.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • čokoládová omáčka:
  • 100 g kvalitní čokolády
  • 100 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 1 lžička cukru krupice
  • jablka s ořechy:
  • 2 velká jablka
  • 4 lžíce nahrubo nastrouhaných oříšků
  • 2 lžíce včelího medu
  • 50 ml bílého vína
  • 2 lžičky cukru krupice
  • 1 lžíce rozinek
  • rum


Způsob přípravy

Rozinky namočíme na hodinu do rumu. Jablka důkladně omyjeme a neoloupané rozpůlíme. Z každé poloviny opatrně vykrojíme jadřinec.

V misce smícháme oříšky s medem a okapanými rumovými rozinkami. Touto náplní naplníme otvory po jadřincích. Do kastrolu nalijeme víno, a rozmícháme v něm cukr. Pak do vína naskládáme vedle sebe naplněné půlky jablek a velmi krátce (1 až 2 minuty) povaříme, aby se jablka nerozvařila. Pak je necháme chvíli odstát a přendáme je na talířky, kde každou půlku jablka přelijeme čokoládovou omáčkou.

Omáčku si připravíme tak, že na kousky rozlámanou čokoládu vaříme asi 4 minuty za stálého míchání s cukrem a mlékem. Mezitím si v misce rozšleháme škrobovou moučku ve vodě a přidáme ji k povařené čokoládové směsi. Stále omáčku mícháme a necháme přejít znovu varem. Pak už můžeme polévat připravený dezert.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jablka s ořechy s čokoládovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jablka ořechy čokoládovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablka s ořechy s čokoládovou omáčkou

Kde najít informace



×