Jablková omáčka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Jablková omáčka, nebo chcete-li jablečná omáčka je sice v našich krajích netradiční, ale rozhodně zklamaní nebudete. Recept je skvělý k pečenému masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 35 dkg nakyslých jablek
  • 2 dl bílého vína
  • citronová kůra a šťáva
  • 4 dkg másla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 1/2 litru hovězího vývaru
  • sůl
  • cukr


Způsob přípravy

Očištěná, nakrájená jablka podlijeme vínem, přidáme citronovou kůru, udusíme doměkka a prolisujeme. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme hovězím vývarem a dobře povaříme.

Přidáme prolisovaná jablka, sůl, podle chuti cukr a citronovou šťávu. Omáčku podáváme k pečenému masu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jablková omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablková omáčka

Kde najít informace



×