recepty

Jahodové gazpacho


Jahodové gazpacho je varianta španělské, původně jen zeleninové polévky. Studené a lahodné osvěžení zejména v létě...
(celý recept)

Jahodové gazpacho je varianta španělské, původně jen zeleninové polévky. Studené a lahodné osvěžení zejména v létě. Do hrnce nasypeme, jahody, okurky, cibuli, papriku a česnek,nasekaný estragon, za...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku nasekané fialové cibule
  • 1/2 hrnku nakrájené červené papriky
  • 2 a 1/2 hrnku nakrájených jahod
  • 1/2 hrnku oloupané a nakrájené okurky
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • špetka soli
  • 1/3 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky nasekaného čerstvého estragonu

Způsob přípravy

Jahodové gazpacho je varianta španělské, původně jen zeleninové polévky. Studené a lahodné osvěžení zejména v létě. Do hrnce nasypeme, jahody, okurky, cibuli, papriku a česnek,nasekaný estragon, zalijeme octem balsamico a promícháme. Pod pokličkou necháme uležet v chladnu alespoň půl hodiny. Pak směs rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši. Přidáme vodu, olej, osolíme a podle chuti opepříme. Důkladně znovu ušleháme. Na talíři hotovou studenou polévku ozdobíme třeba ušlehanou smetanou, plátky jahod nebo nakrájenou okurkou či snítkou máty.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodové gazpacho.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodové gazpacho .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodové gazpacho

Naši partneři