Recept Jahodové gazpacho

Detail receptu na jídlo Jahodové gazpacho. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jahodové gazpacho

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Jahodové gazpacho je varianta španělské, původně jen zeleninové polévky. Studené a lahodné osvěžení zejména v létě.

Do hrnce nasypeme, jahody, okurky, cibuli, papriku a česnek,nasekaný estragon, zalijeme octem balsamico a promícháme. Pod pokličkou necháme uležet v chladnu alespoň půl hodiny.

Pak směs rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši.
Přidáme vodu, olej, osolíme a podle chuti opepříme. Důkladně znovu ušleháme.

Na talíři hotovou studenou polévku ozdobíme třeba ušlehanou smetanou, plátky jahod nebo nakrájenou okurkou či snítkou máty.

Jahodové gazpacho je varianta španělské, původně jen zeleninové polévky. Studené a lahodné osvěžení zejména v létě. Do hrnce nasypeme, jahody, okurky, cibuli, papriku a česnek,nasekaný estragon, za...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 30 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Jahodové gazpacho


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jahodové gazpacho

Ingredience receptu Jahodové gazpacho

1/2 hrnku nasekané fialové cibule
1/2 hrnku nakrájené červené papriky
2 a 1/2 hrnku nakrájených jahod
1/2 hrnku oloupané a nakrájené okurky
3 lžíce panenského olivového oleje
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce octa balsamico
1/2 hrnku vody
1 nasekaný stroužek česneku
špetka soli
1/3 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky nasekaného čerstvého estragonu

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Jahodové gazpacho

Podobné recepty jako Jahodové gazpacho


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů