Jahodový koláč s rebarborou je lehce nakyslý i sladký. Lahodný moučník k čaji i ke kávě. (celý recept)
Jahodový koláč s rebarborou je lehce nakyslý i sladký. Lahodný moučník k čaji i ke kávě.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostky.Formu na koláč vyložíme peč...
Jahodový koláč s rebarborou je lehce nakyslý i sladký. Lahodný moučník k čaji i ke kávě.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostky.Formu na koláč vyložíme pečícím papírem.
Sůl,hnědý cukr,mouku a ovesné vločky smícháme dohromady. Přidáme tekuté máslo a umícháme drobivé těsto.1/2 hrnku této drobivé směsi odložíme stranou. Zbylé těsto rukou namačkáme na dno formy vyložené pečícím papírem.
Na těsto naskládáme polovinu všeho ovoce,pokapeme citronovou šťávou, posypeme vločkami, škrobem a krystalovým cukrem.
Na to znovu naskládáme do vrstvy zbylé ovoce.
Nyní koláč po celém povrchu posypeme zbylým rozdrobeným těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a koláč pečeme půl hodiny až 40 minut. Jakmile začne jeho povrch hnědnout, je upečený.
Koláč necháme ve formě až do úplného vychladnutí. Teprve pak ho nakrájíme na jednotlivé porce a posypeme je moučkovým cukrem.