recepty

Jahodový koláč s rebarborou


Jahodový koláč s rebarborou je lehce nakyslý i sladký. Lahodný moučník k čaji i ke kávě...
(celý recept)

Jahodový koláč s rebarborou je lehce nakyslý i sladký. Lahodný moučník k čaji i ke kávě. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostky.Formu na koláč vyložíme peč...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí16 porcí


Ingredience receptu

  • 155 g menších jahod
  • 125 g rebarbory
  • 1/2 hrnku světle hnědého cukru
  • 80 g ovesných vloček
  • 95 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky soli
  • moučkový cukr na zdobení

Způsob přípravy

Jahodový koláč s rebarborou je lehce nakyslý i sladký. Lahodný moučník k čaji i ke kávě. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostky.Formu na koláč vyložíme pečícím papírem. Sůl,hnědý cukr,mouku a ovesné vločky smícháme dohromady. Přidáme tekuté máslo a umícháme drobivé těsto.1/2 hrnku této drobivé směsi odložíme stranou. Zbylé těsto rukou namačkáme na dno formy vyložené pečícím papírem. Na těsto naskládáme polovinu všeho ovoce,pokapeme citronovou šťávou, posypeme vločkami, škrobem a krystalovým cukrem. Na to znovu naskládáme do vrstvy zbylé ovoce. Nyní koláč po celém povrchu posypeme zbylým rozdrobeným těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a koláč pečeme půl hodiny až 40 minut. Jakmile začne jeho povrch hnědnout, je upečený. Koláč necháme ve formě až do úplného vychladnutí. Teprve pak ho nakrájíme na jednotlivé porce a posypeme je moučkovým cukrem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodový koláč s rebarborou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodový koláč rebarborou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodový koláč s rebarborou

Naši partneři