Sdílet:

Jahodový sirup recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Omyté a stonků zbavené jahody omyjeme ve vlažné vodě. Poté je v míse rozmačkáme.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg jahod
  • 120 - 140 g cukru krupice
  • 150 ml vody


Způsob přípravy

Omyté a stonků zbavené jahody omyjeme ve vlažné vodě. Poté je v míse rozmačkáme. Mísu vložíme do vodní lázně a takto asi hodinu jahodovou šťávu prohříváme. Když je hotovo, tak jahody procedíme skrz plátýnko. Odměříme si šťávu a do každého půl litru dáme 400g cukru. Takto nalijeme do hrnce a dáváme vařit a to za stálého míchání, po dobu 5 minut maximálně.

Kdybychom ji vařili déle, tak by nám začala gelovatět. Hotový sirup naléváme do předehřátých láhví. Uzavřete je a nechte vychladnout. Můžeme dát skladovat a to až po dobu 6 měsíců.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodový sirup recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodový sirup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodový sirup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodový sirup

Kde najít informace



×