Recept Jahodový sirup

Detail receptu na jídlo Jahodový sirup. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jahodový sirup

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Omyté a stonků zbavené jahody omyjeme ve vlažné vodě. Poté je v míse rozmačkáme. Mísu vložíme do vodní lázně a takto asi hodinu jahodovou šťávu prohříváme.
Když je hotovo, tak jahody procedíme skrz plátýnko.
Odměříme si šťávu a do každého půl litru dáme 400g cukru. Takto nalijeme do hrnce a dáváme vařit a to za stálého míchání, po dobu 5 minut maximálně. Kdybychom ji vařili déle, tak by nám začala gelovatět.
Hotový sirup naléváme do předehřátých láhví. Uzavřete je a nechte vychladnout. Můžeme dát skladovat a to až po dobu 6 měsíců.

Omyté a stonků zbavené jahody omyjeme ve vlažné vodě. Poté je v míse rozmačkáme. Mísu vložíme do vodní lázně a takto asi hodinu jahodovou šťávu prohříváme. Když je hotovo, tak jahody procedíme skrz p...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Jahodový sirup


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jahodový sirup

Ingredience receptu Jahodový sirup

2 kg jahod
120 - 140 g cukru krupice
150 ml vody

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Nápoje
Hledat podobné recepty jako Jahodový sirup

Podobné recepty jako Jahodový sirup


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů