Jahodová omáčka recept
Moučníky jsou samy o sobě velká laskomina, ale když je polijete čokoládou a/nebo ovocnou omáčkou, dostanou se na další chuťový level! V létě, kdy je sezona jahod, je taková omáčka velmi vděčná. K její přípravě lze použít i takové ovoce, které už opticky příliš neláká ke konzumaci, ale přitom je stále \"jedlé\".
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g zralých jahod (lze použít čerstvé i mražené)
- 40 g moučkového cukru
- citronová šťáva k dochucení
Způsob přípravy
Jahody omyjeme, nakrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem a rozmixujeme. Pokud bude konzistence hrubší, lze směs propasírovat přes síto.
Omáčku dochutíme citronovou šťávou a pokud bude málo sladká, osladíme cukrem nebo javorovým sirupem.
Jahodová omáčka se hodí k dochucení a ozdobení dortů, pudinků, zmrzliny nebo třeba palačinek a lívanců.