Sdílet:

Jahodová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Moučníky jsou samy o sobě velká laskomina, ale když je polijete čokoládou a/nebo ovocnou omáčkou, dostanou se na další chuťový level! V létě, kdy je sezona jahod, je taková omáčka velmi vděčná. K její přípravě lze použít i takové ovoce, které už opticky příliš neláká ke konzumaci, ale přitom je stále \"jedlé\".
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g zralých jahod (lze použít čerstvé i mražené)
  • 40 g moučkového cukru
  • citronová šťáva k dochucení


Způsob přípravy

Jahody omyjeme, nakrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem a rozmixujeme. Pokud bude konzistence hrubší, lze směs propasírovat přes síto.

Omáčku dochutíme citronovou šťávou a pokud bude málo sladká, osladíme cukrem nebo javorovým sirupem.

Jahodová omáčka se hodí k dochucení a ozdobení dortů, pudinků, zmrzliny nebo třeba palačinek a lívanců.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodová omáčka

Kde najít informace



×