Jahodovo špenátový salát recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Netradiční kombinace jahod a špenátu v podobě lehkého jarního salátu v kombinaci se sladkou balzamikovou zálivkou. Salát vylepšují také křupavé plátky mandlí a červené cibulky. Můžete doplnit jakýmikoliv dalšími čerstvými zelenými lístky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 hrsti lístků baby špenátu,
  • 4 hrsti listů rukoly,
  • 1/3 ledového salátu,
  • 350 g jahod,
  • 1 červená cibule,
  • 50 g loupaných mandlí,
  • zálivka:
  • 60 ml olivového oleje,
  • 2 lžíce balzamikového octa,
  • 1 lžička dijonské hořčice,
  • 1 lžíce medu,
  • sůl a pepř na dochucení.


Způsob přípravy

V míse smíchejte všechny ingredience na zálivku a metličkou ručně vyšlehejte jemnou emulzi. Dochuťte solí a pepřem a nechte chvíli odstát.

Zelené lístky propláchněte a nechte odkapat přebytečnou vodu. Lístky natrhejte rukou na středně velké kousky a dejte do větší mísy. Jahody omyjte a pokrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mandle rozsekejte zhruba na polovinu.

Ořechy, zelené lístky i jahody s cibulí promíchejte v míse a zalijte zálivkou. Salát uchovejte v chladu a do druhého dne spotřebujte.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodovo špenátový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodovo špenátový salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodovo špenátový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodovo špenátový salát

Kde najít informace



×