Netradiční kombinace jahod a špenátu v podobě lehkého jarního salátu v kombinaci se sladkou balzamikovou zálivkou. Salát vylepšují také křupavé plátky mandlí a červené cibulky. Můžete doplnit jakýmikoliv dalšími čerstvými zelenými lístky. (celý recept)
Netradiční kombinace jahod a špenátu v podobě lehkého jarního salátu v kombinaci se sladkou balzamikovou zálivkou. Salát vylepšují také křupavé plátky mandlí a červené cibulky. Můžete doplnit jakýmiko...
V míse smíchejte všechny ingredience na zálivku a metličkou ručně vyšlehejte jemnou emulzi. Dochuťte solí a pepřem a nechte chvíli odstát.
Zelené lístky propláchněte a nechte odkapat přebytečnou vodu. Lístky natrhejte rukou na středně velké kousky a dejte do větší mísy. Jahody omyjte a pokrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mandle rozsekejte zhruba na polovinu.
Ořechy, zelené lístky i jahody s cibulí promíchejte v míse a zalijte zálivkou. Salát uchovejte v chladu a do druhého dne spotřebujte.