recepty

Japonská delikatesa Jakitori


Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz...
(celý recept)

Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 3 kuřecí prsa
  • 18 mušlí sv. Jakuba neboli hřebenatky
  • 1 pórek
  • Na marinádu:
  • 8 lžic sójové omáčky
  • 4 lžíce saké
  • 1 lžíce šťávy ze stouhaného zázvoru
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 4 lžíce olivového oleje

Způsob přípravy

Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa na kostky a pórek na přiměřeně velké kousky. Poté štřídavě napichujeme na špejli nebo špízové jehly.

Stejně tak si připravíme hřebenatky - střídavě s pórkem napichujeme na špejli.

V misce smícháme všechny ingredience na marinácu a vložíme do ní špízi přibližně na 30 minut.

Poté pečeme na grilu nebo v troubě, kde špízy pravidelně otáčíme. V troubě špízy marinádou podlijeme na grilu potíráme. Pečeme zprudka cca 8 minut.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Japonská delikatesa Jakitori.
Nebo hledejte podobné podle části názvu japonská delikatesa jakitori .
Hledat podobné recepty na internetu jako Japonská delikatesa Jakitori

Naši partneři