Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo bazalku. (celý recept)
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo bazalku.
Brambory oloupeme, větší pokrájíme a vaříme v osolené vodě asi 5 minu...
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo bazalku.
Brambory oloupeme, větší pokrájíme a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak přidáme fazolové lusky a hrášek a vaříme další 3 minuty. Po této době by brambory a zelené lusky měly být měkké.
Vodu slijeme.
Štávu a kůru z citronu spolu s olivovým olejem a mátou rozmixujeme v mixéru.
Filety z lososa naskládáme do skleněné misky a přelijeme připravenou umixovanou směsí. Misku vložíme do mikrovlnné trouby a při vysoké teplotě přikryté vaříme asi 5 minut.
Nakonec zeleninu s brambory smícháme s hotovým lososem a vzniklou šťávou. Můžeme přidat pokrájená rajčátka.