recepty

Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky


Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu lidí. Sýrové bylinkové knedlíčky mu dodají vyjímečnou chuť...
(celý recept)

Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu lidí. Sýrové bylinkové knedlíčky mu dodají vyjímečnou chuť. V míse si připrav...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření2 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 250 g malých brambor nakrájených na polovinu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 g pokrájeného fenyklu
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • 200 g cukety
  • 600 ml horkého zeleninového vývaru
  • 8 ks nakrájených šalotek
  • 200 g baby karotky
  • 1/2 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžíce nasekané petrželky na posypání
  • 3 stroužky česneku - nakrájené podélně napůl
  • špetka cukru
  • 300 ml ovocného bílého vína
  • 250 g hub
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 200 g zelených fazolek - pokrájených na polovinu
  • 1/2 jemně nasekané chilli papričky
  • 50 g zralého čedaru - jemně nastrouháme
  • 100 g hl. mouky smíchané s kypřícím práškem
  • 3 lžíce nasekané zelené petržele
  • 50 g másla

Způsob přípravy

Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu lidí. Sýrové bylinkové knedlíčky mu dodají vyjímečnou chuť. V míse si připravíme těsto na knedlíčky smíchámím čedaru, mouky, petrželky a másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Ve velkém pekáči zahřejeme olej a šalotku na něm smažíme po dobu 2 až 3 minut až zesklovatí. Nyní přidáme brambory a opékáme je asi 7 minut. Za stálého míchání do pekáče přidáme pokrájený fenykl, pak po dvou minutách mrkev a po dalších dvou minutách česnek. Zase 2 minuty smažíme a až teď do pekáče přilijeme zeleninový vývar, polovinu bílého vína, sojovou omáčku a přisypeme cukr. Zamícháme, přivedeme k varu a vše dusíme 10 minut. Mezitím si rukama namočenýma ve studené vodě uválíme malé knedlíčky z připraveného těsta. Velikost knedlíčků by měla odpovídat cherry rajčatům. Do pekáče přidáme zelené fazole a zase vaříme 5 minut. Pak přidáme pokrájené cukety a houby. Ve zbylém víně rozmícháme kukuřičnou mouku, vlijeme do pekáče a za stálého míchání necháme zhoustnout. Znovu dobře promícháme a navrch umístíme malé knedlíčky. Pekáč přikryjeme a dusíme asi 15 minut. Pak zkontrolujeme, jestli jsou knedlíčky hotové a zelenina měkká. Povrch jídla posypeme směsí z chilli papriček, nasekané pažitky a petrželky.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jarní zeleninový hrnec bylinkovými knedlíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky