Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu lidí. Sýrové bylinkové knedlíčky mu dodají vyjímečnou chuť... (celý recept)
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu lidí. Sýrové bylinkové knedlíčky mu dodají vyjímečnou chuť.
V míse si připrav...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu lidí. Sýrové bylinkové knedlíčky mu dodají vyjímečnou chuť.
V míse si připravíme těsto na knedlíčky smíchámím čedaru, mouky, petrželky a másla. Podle chuti osolíme a opepříme.
Ve velkém pekáči zahřejeme olej a šalotku na něm smažíme po dobu 2 až 3 minut až zesklovatí. Nyní přidáme brambory a opékáme je asi 7 minut. Za stálého míchání do pekáče přidáme pokrájený fenykl, pak po dvou minutách mrkev a po dalších dvou minutách česnek. Zase 2 minuty smažíme a až teď do pekáče přilijeme zeleninový vývar, polovinu bílého vína, sojovou omáčku a přisypeme cukr. Zamícháme, přivedeme k varu a vše dusíme 10 minut.
Mezitím si rukama namočenýma ve studené vodě uválíme malé knedlíčky z připraveného těsta. Velikost knedlíčků by měla odpovídat cherry rajčatům.
Do pekáče přidáme zelené fazole a zase vaříme 5 minut. Pak přidáme pokrájené cukety a houby.
Ve zbylém víně rozmícháme kukuřičnou mouku, vlijeme do pekáče a za stálého míchání necháme zhoustnout.
Znovu dobře promícháme a navrch umístíme malé knedlíčky. Pekáč přikryjeme a dusíme asi 15 minut. Pak zkontrolujeme, jestli jsou knedlíčky hotové a zelenina měkká. Povrch jídla posypeme směsí z chilli papriček, nasekané pažitky a petrželky.