Zelenina v obchodech na jaře konečně začne vonět tak jak má a vybízí k tomu, abychom z ní něco dobrého připravili. U nás je tradičním jarním receptem pánev plná rajčat, paprik a vajíček, ozdobená čerstvými bylinkami. (celý recept)
Zelenina v obchodech na jaře konečně začne vonět tak jak má a vybízí k tomu, abychom z ní něco dobrého připravili. U nás je tradičním jarním receptem pánev plná rajčat, paprik a vajíček, ozdobená čer...
125 g žlutých cherry rajčátek (lze vynechat a nahradit červenými)
1 zelená paprika
4 vejce
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
hrst čerstvé bazalky
Způsob přípravy
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme do pánve. Papriku očistíme, nakrájíme na proužky a vhodíme k rajčatům. Zeleninu osolíme, opepříme a pár minut dusíme.
Když je zelenina skoro měkká, rozhrneme ji na čtyřech místech a do nich rozklepneme vajíčka. Pánev přiklopíme poklicí a obsah dusíme tak dlouho, dokud vejce nebudou hotová.
Na závěr nasekáme čerstvou bazalku a vsypeme ji do pánve. Pokrm podáváme s čerstvým pečivem.