Jarní polévka je taková malá vitamínová bomba. A kromě toho je velmi dobrá. Když k ní přidáme čerstvé pečivo, budeme mít skvělou, zdravou a lehkou večeři. (celý recept)
Jarní polévka je taková malá vitamínová bomba. A kromě toho je velmi dobrá. Když k ní přidáme čerstvé pečivo, budeme mít skvělou, zdravou a lehkou večeři....
Mrkev, petržel, celer a kedlubnu očistíme a nakrájíme na malé kostky. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm krátce nadrobno nasekanou cibuli. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a také ji krátce osmahneme.
Pak do hrnce přilijeme vodu, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory a polévku osolíme. Přivedeme ji k varu a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec do polévky přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody, zelenou petrželku a ještě chvilku povaříme.
Po odstavení hotové polévky z plotny do ní přidáme utřený česnek, promícháme a můžeme podávat.