Chuť jemného chřestu příjemně doplňuje aromatický kozí sýr rozdrobený v salátu. V kombinaci s čerstvými zelenými listy a křupavými oříšky tvoří lahodný a rychlý jarní salát.
(celý recept)
Chuť jemného chřestu příjemně doplňuje aromatický kozí sýr rozdrobený v salátu. V kombinaci s čerstvými zelenými listy a křupavými oříšky tvoří lahodný a rychlý jarní salát.
...
Chřest očistíme, odlomíme dřevnaté konce, potřeme olivovým olejem a na pánvi 7 minut restujeme ze všech stran. Po vychladnutí chřest podélně nakrájíme.
V menší míse promícháme citronovou šťávu s olejem a dochutíme solí a pepřem. Pak přidáme rozdrobený kozí sýr a promícháme se zálivkou. Nakonec přidáme nakrájený chřest.
Ředkvičky, cuketu i salát omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželku a vlašské ořechy nasekáme na drobno. Vše dohromady promícháme a zakápneme zálivkou s chřestem a kozím sýrem a můžeme podávat.