Jarní salát s vejci a zelenými lístky recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí3 porce

Na začátku jara můžete využít čerstvosti nových jarních lístků a umíchat si z nich jednoduchý a rychlý zelený salát. Aby vás dobře zasytil můžete přidat vejce, nebo i opečenou slaninu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 vejce,
  • 4 kusy zeleného chřestu,
  • hrst listů špenát,
  • hrst listů rukoly,
  • hrst listů mangoldu,
  • hrst listů čekanky,
  • zálivka:
  • 2 lžíce medu,
  • 2 lžíce dijonské hořčice,
  • 1 lžíce citronové šťávy,
  • 5 lžic olivového oleje,
  • sůl a pepř dle chuti


Způsob přípravy

Do hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Z chřestu olámejte tvrdé konce a zbytek chřestu dejte povařit 2 minuty do vroucí vody. Poté ho ihned opláchněte ve studené vodě.

Do druhého hrnce dejte vařit vodu na vejce. Ta uvařte na měkko zhruba po dobu 3 minut. Vařená vejce zchlaďte ve studené vodě a oloupejte je.

Zelené lístky omyjte, vyklepejte z nich vodu a nasekejte je na větší kousky. Přidejte pokrájená vejce a chřest.

Připravte misku a metličkou v ní promíchejte všechny přísady do zálivky, až vznikne hladká emulze. Zálivkou přelijte salát a důkladně zamíchejte. Můžete dozdobit opečenou slaninkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jarní salát s vejci a zelenými lístky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jarní salát vejci zelenými lístky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jarní salát s vejci a zelenými lístky

Kde najít informace



×