Jarní salát s vejci a zelenými lístky recept
Na začátku jara můžete využít čerstvosti nových jarních lístků a umíchat si z nich jednoduchý a rychlý zelený salát. Aby vás dobře zasytil můžete přidat vejce, nebo i opečenou slaninu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce,
- 4 kusy zeleného chřestu,
- hrst listů špenát,
- hrst listů rukoly,
- hrst listů mangoldu,
- hrst listů čekanky,
- zálivka:
- 2 lžíce medu,
- 2 lžíce dijonské hořčice,
- 1 lžíce citronové šťávy,
- 5 lžic olivového oleje,
- sůl a pepř dle chuti
Způsob přípravy
Do hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Z chřestu olámejte tvrdé konce a zbytek chřestu dejte povařit 2 minuty do vroucí vody. Poté ho ihned opláchněte ve studené vodě.
Do druhého hrnce dejte vařit vodu na vejce. Ta uvařte na měkko zhruba po dobu 3 minut. Vařená vejce zchlaďte ve studené vodě a oloupejte je.
Zelené lístky omyjte, vyklepejte z nich vodu a nasekejte je na větší kousky. Přidejte pokrájená vejce a chřest.
Připravte misku a metličkou v ní promíchejte všechny přísady do zálivky, až vznikne hladká emulze. Zálivkou přelijte salát a důkladně zamíchejte. Můžete dozdobit opečenou slaninkou.