Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin a snídaní. Stejně tak z ní můžeme připravit rychlé obložené chlebíčky při nečekané návštěvě přátel. (celý recept)
Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin a snídaní. Stejně tak z ní můžeme připravit rychlé obložené chlebíčky při neče...
Kuřecí játra důkladně omyjeme a zbavíme je větších blan. V kastrole na kousku másla osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Nyní k ní přidáme omytá a osušená játra, nakrájený česnek, tymián a trochu pepře.
Zvolna játra na cibulce restujeme za občasného promíchání asi 10 minut.
Pak celý obsah kastrolu nasypeme do mixéru, přidáme změklé máslo, smetanu a lehce osolíme. Všechno rozmixujeme na pastu.
Hotovou paštiku nalijeme do formy a necháme v ledničce ztuhnout.