Játrová paštika z kuřecích jater recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí10 porcí

Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin a snídaní. Stejně tak z ní můžeme připravit rychlé obložené chlebíčky při nečekané návštěvě přátel.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 900 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 100 ml sladké smetany
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 200 g másla
  • špetka sušeného tymiánu
  • 3 stroužky česneku


Způsob přípravy

Kuřecí játra důkladně omyjeme a zbavíme je větších blan. V kastrole na kousku másla osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Nyní k ní přidáme omytá a osušená játra, nakrájený česnek, tymián a trochu pepře.

Zvolna játra na cibulce restujeme za občasného promíchání asi 10 minut.

Pak celý obsah kastrolu nasypeme do mixéru, přidáme změklé máslo, smetanu a lehce osolíme. Všechno rozmixujeme na pastu.

Hotovou paštiku nalijeme do formy a necháme v ledničce ztuhnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Játrová paštika z kuřecích jater recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu játrová paštika kuřecích jater .
Hledat podobné recepty na internetu jako Játrová paštika z kuřecích jater

Kde najít informace



×