Jednoduchá paella s mořskými plody recept
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g dlouhozrnné rýže
- 400 g mražených mořských plodů
- 110 g nakrájené klobásy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l kuřecího nebo rybího vývaru
- 200 g zmraženého hrášku
- 1 cibule nebo pórek
- 1 lžíce kurkumy
Způsob přípravy
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestože ho připravíte rychle a snadno, chuť je nedostižná. Na olej v hluboké pánvi nasypeme nakrájný pórek a krátce orestujeme tak, aby pórek změkl, ale neopekl se. Přidáme nakrájenou klobásu a restujeme, až pustí všechen tuk. Přisypeme kurkumu, promícháme a přidáme rýži.
Rýži krátce orestujeme, pak přilijeme vývar a vše vaříme asi 15 minut. Občas pokrm promícháme. Po této době přidáme hrášek a ještě 5 minut povaříme. Zkontrolujeme, zda je rýže měkká. Nyní přidáme rozmrazené mořské plody a vaříme další 2 minuty. Podle chuti přisolíme a jídlo je hotové.