recepty

Jednoduchá paella s mořskými plody


Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí...
(celý recept)

Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestože ho připravíte rychle a snadno, chuť je nedostižná. Na olej v hluboké pánvi...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 300 g dlouhozrnné rýže
  • 400 g mražených mořských plodů
  • 110 g nakrájené klobásy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l kuřecího nebo rybího vývaru
  • 200 g zmraženého hrášku
  • 1 cibule nebo pórek
  • 1 lžíce kurkumy

Způsob přípravy

Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestože ho připravíte rychle a snadno, chuť je nedostižná. Na olej v hluboké pánvi nasypeme nakrájný pórek a krátce orestujeme tak, aby pórek změkl, ale neopekl se. Přidáme nakrájenou klobásu a restujeme, až pustí všechen tuk. Přisypeme kurkumu, promícháme a přidáme rýži. Rýži krátce orestujeme, pak přilijeme vývar a vše vaříme asi 15 minut. Občas pokrm promícháme. Po této době přidáme hrášek a ještě 5 minut povaříme. Zkontrolujeme, zda je rýže měkká. Nyní přidáme rozmrazené mořské plody a vaříme další 2 minuty. Podle chuti přisolíme a jídlo je hotové.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jednoduchá paella mořskými plody .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jednoduchá paella s mořskými plody

Naši partneři