Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. (celý recept)
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestože ho připravíte rychle a snadno, chuť je nedostižná.
Na olej v hluboké pánvi...
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestože ho připravíte rychle a snadno, chuť je nedostižná.
Na olej v hluboké pánvi nasypeme nakrájný pórek a krátce orestujeme tak, aby pórek změkl, ale neopekl se. Přidáme nakrájenou klobásu a restujeme, až pustí všechen tuk.
Přisypeme kurkumu, promícháme a přidáme rýži.
Rýži krátce orestujeme, pak přilijeme vývar a vše vaříme asi 15 minut. Občas pokrm promícháme. Po této době přidáme hrášek a ještě 5 minut povaříme. Zkontrolujeme, zda je rýže měkká.
Nyní přidáme rozmrazené mořské plody a vaříme další 2 minuty. Podle chuti přisolíme a jídlo je hotové.