Pro jednoduché piškotové těsto najdeme spoustu uplatnění. Pomocí jakéhokoliv krému, nebo jen šlehačky a čerstvého ovoce, z něj připravíme skvělý moučník. (celý recept)
Pro jednoduché piškotové těsto najdeme spoustu uplatnění. Pomocí jakéhokoliv krému, nebo jen šlehačky a čerstvého ovoce, z něj připravíme skvělý moučník.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. připraví...
Pro jednoduché piškotové těsto najdeme spoustu uplatnění. Pomocí jakéhokoliv krému, nebo jen šlehačky a čerstvého ovoce, z něj připravíme skvělý moučník.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. připravíme si velký nízký pekáč, vymažeme ho máslem a vyložíme pečícím papírem.
V míse ušleháme cukr s rozměklým máslem a postupně přidáváme vejce a vanilkový extrakt a ušleháme hladký krém. Mouku smícháme s kypřícím práškem a po jednotlivých lžících ji postupně zamícháme do krému. Pokud se nám zdá, že je těsto příliš husté, můžeme přidat trochu mléka, ale většinou to není nutné.
Hotové těsto nalijeme do pekáče a rozetřeme ho po celé ploše. V předehřáté troubě pečeme piškot necelou půlhodinu. Dřevěnou špejlí vpíchnutou doprostřed zkusíme, zda je těsto upečené. Špejli bychom v tom případě měli vytáhnout čistou.
Upečený piškot vyndáme z trouby a necháme ho 5 minut v klidu. Pak ho i s papírem sundáme z plechu a necháme vychladnout. Studený piškot můžeme promazat marmeládou, pařížským krémem, nebo jen ozdobit našlehanou smetanou a čerstvým či kompotovým ovocem.