Stehna vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Osolíme je a opepříme. Přidáme provensálské a kari koření. Uvedeme do varu.
Vaříme ideálně do té doby, až se maso bude samo oddělovat od kostí. Průběžně doléváme vodu.
Mrkev a celer oloupeme. Rozkrojíme je a nakrájíme na širší nudličky.
Na pánvičce si necháme rozpustit větší kus čerstvého másla.
Přisypeme zeleninu a vše osmahneme. Posypeme pepřem a osolíme.
Promícháme a opečeme. Chviličku podusíme.
Až bude maso z polévky měkké, vyndáme ho a obereme. Kousky masa pokrájíme na malé části a vložíme zpět do vývaru.
Opečenou zeleninu vložíme také do vývaru a zamícháme. Polévku ochutnáme a popř. osolíme či dochutíme.
Já přidávám čerstvou nebo sušenou petrželku.
Na konec vyklepneme vajíčka, zamícháme a malou chvilku povaříme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.