Jednoduchý houbový guláš recept
Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno a s čerstvým pečivem nebo s rýží si na něm určitě pochutnáme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- hříbky nebo jiné čerstvé houby
- rostlinný olej
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- mletý černý pepř
- mletá červená paprika
- kmín
- masový vývar
- polohrubá mouka
- sůl
Způsob přípravy
V kastrole zahřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Když cibule zesklovatí přidáme špetku papriky a dobře očištěné a nakrájené houby. Vše trochu podlijeme, okořeníme pepřem, kmínem a solí a na mírném ohni zvolna dusíme. Občas promícháme, aby se houby nepřipalovaly a podle potřeby podléváme.
Když houby změknou, přidáme vývar pokud se vyvařil, guláš znovu dobře promícháme a zahustíme lžící mouky rozmíchané v trošce vody. Povaříme ho ještě asi 5 minut a úplně nakonec přidáme špetku majoránky.