Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno a s čerstvým pečivem nebo s rýží si na něm určitě pochutnáme. (celý recept)
Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno a s čerstvým pečivem nebo s rýží si na něm určitě pochutnáme....
V kastrole zahřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Když cibule zesklovatí přidáme špetku papriky a dobře očištěné a nakrájené houby. Vše trochu podlijeme, okořeníme pepřem, kmínem a solí a na mírném ohni zvolna dusíme. Občas promícháme, aby se houby nepřipalovaly a podle potřeby podléváme.
Když houby změknou, přidáme vývar pokud se vyvařil, guláš znovu dobře promícháme a zahustíme lžící mouky rozmíchané v trošce vody. Povaříme ho ještě asi 5 minut a úplně nakonec přidáme špetku majoránky.