Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki si ugrilujeme doma nebo na zahradním grilu při posezení s přáteli. Toto svěží a chutné jídlo vaše hosty jistě nadchne. (celý recept)
Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki si ugrilujeme doma nebo na zahradním grilu při posezení s přáteli. Toto svěží a chutné jídlo vaše hosty jistě nadchne.
Okurku nakrájíme na plátky, osolíme ji ...
Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki si ugrilujeme doma nebo na zahradním grilu při posezení s přáteli. Toto svěží a chutné jídlo vaše hosty jistě nadchne.
Okurku nakrájíme na plátky, osolíme ji a necháme nejméně hodinu v chladnu aby pustila vodu. Pak ji nasekáme na drobné nudličky, smícháme v míse s ostatními ingrediencemi a připravíme tak omáčku tzatziki.
Všechno koření na hamburgery smícháme v misce. Dvě lžičky této směsi přidáme k mletému masu a důkladně rukama prohněteme a zapracujeme koření do masa.
Nyní z masa vytvoříme karbanátky, z obou stran je okořeníme zbylou směsí a odložíme do chladna na půl hodiny.
Předehřejeme gril na vysokou teplotu, rošt potřeme olejem a hamburgery grilujeme v uzavřeném grilu přibližně 3 až 4 minuty po každé straně. Hotové maso vyndáme a v grilu ještě krátce zahřejeme rozříznuté žemle.
Jehněčí hamburgery podáváme na žemli, obložené cibulí, hlávkovým salátem, sýrem feta a s omáčkou tzatziky.