Recept Jehněčí kýta s pečenými rajčaty

Detail receptu na jídlo Jehněčí kýta s pečenými rajčaty. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné.

Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme olej, přidáme snítky tymiánu, oloupaný a na stroužky rozebraný česnek, rajčata, špetku soli a pepře.

Oloupeme pomerančovou kůru pomocí škrabky na brambory, nakrájíme ji na tenké proužky a přidáme do pekáče. Jehněčí kýtu položíme k ostatním přísadám do pekáče, opepříme ji, osolíme a posypeme kmínem.

V předehřáté troubě kýtu pečeme asi hodinu a půl. Občas ji potřeme výpekem ze dna pekáče.

Když je maso upečené, na prkénku ho nakrájíme na plátky 15 minut před podáváním. Můžeme k masu servírovat i pečená rajčata a česnek.

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné. Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 130 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Jehněčí kýta s pečenými rajčaty


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jehněčí kýta s pečenými rajčaty

Ingredience receptu Jehněčí kýta s pečenými rajčaty

1 jehněčí kýta (asi 3 kg)
1 lžíce mletého kmínu
1 celý česnek
sůl
10 snítek čerstvého tymiánu
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
1 pomeranč
čerstvá rajčata

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Jehněčí kýta s pečenými rajčaty

Podobné recepty jako Jehněčí kýta s pečenými rajčaty


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů