Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné. (celý recept)
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné.
Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné.
Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme olej, přidáme snítky tymiánu, oloupaný a na stroužky rozebraný česnek, rajčata, špetku soli a pepře.
Oloupeme pomerančovou kůru pomocí škrabky na brambory, nakrájíme ji na tenké proužky a přidáme do pekáče.
Jehněčí kýtu položíme k ostatním přísadám do pekáče, opepříme ji, osolíme a posypeme kmínem.
V předehřáté troubě kýtu pečeme asi hodinu a půl. Občas ji potřeme výpekem ze dna pekáče.
Když je maso upečené, na prkénku ho nakrájíme na plátky 15 minut před podáváním. Můžeme k masu servírovat i pečená rajčata a česnek.