recepty

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty


Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné...
(celý recept)

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné. Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření130 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 jehněčí kýta (asi 3 kg)
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 celý česnek
  • sůl
  • 10 snítek čerstvého tymiánu
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pomeranč
  • čerstvá rajčata

Způsob přípravy

Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné. Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme olej, přidáme snítky tymiánu, oloupaný a na stroužky rozebraný česnek, rajčata, špetku soli a pepře. Oloupeme pomerančovou kůru pomocí škrabky na brambory, nakrájíme ji na tenké proužky a přidáme do pekáče. Jehněčí kýtu položíme k ostatním přísadám do pekáče, opepříme ji, osolíme a posypeme kmínem. V předehřáté troubě kýtu pečeme asi hodinu a půl. Občas ji potřeme výpekem ze dna pekáče. Když je maso upečené, na prkénku ho nakrájíme na plátky 15 minut před podáváním. Můžeme k masu servírovat i pečená rajčata a česnek.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jehněčí kýta pečenými rajčaty .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jehněčí kýta s pečenými rajčaty

Naši partneři