Jemné máslové sušenky recept
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané hosty. Ozdobíme je čokoládovou polevou, nebo posypeme moučkovým cukrem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g polohrubé mouky
- 240 g moučkového cukru
- 200 g vlašských ořechů
- 400 g másla
- 100 g Hery
- 0,5 lžičky mleté skořice
- citronová kůra z půlky citronu
- 4 lžičky kakaového prášku
- 2 hřebíčky
- moučkový cukr nebo čokoládová poleva
Způsob přípravy
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané hosty. Ozdobíme je čokoládovou polevou, nebo posypeme moučkovým cukrem. Ve velké míse smícháme rozměklé máslo a Heru se všemi ostatními přísadami a uhněteme hladké těsto. To pak rozdělíme na dva kusy a necháme je v ledničce uležet do druhého dne.
Druhý den na pomoučeném vále těsto rozválíme a formičkami vykrajujeme různé tvary sušenek. Ty přeneseme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Sušenky uchováváme v chladnu aby zůstaly měkké. Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.