Recept Jemný smetanový špenát

Detail receptu na jídlo Jemný smetanový špenát. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jemný smetanový špenát

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

2

Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s bramborovými knedlíky a vepřovou panenkou, může být vítaným nedělním obědem.

Nejprve necháme rozmrazit špenát, slijeme z něj přebytečnou vodu a necháme ji v hustém cedníku odkapat.

Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí.
Pak přidáme smetanu, muškátový oříšek, trochu osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 3 minuty.

Nyní do pánve nasypeme nastrouhaný sýr, odkapaný rozmrazený špenát a vše dobře promícháme. Pánev zakryjeme pokličkou, směs přivedeme k varu a pak zvolna dusíme při snížené teplotě a za občasného míchání asi 8 až 1O minut.

Hotový smetanový špenát ještě podle potřeby dochutíme pepřem a solí.

Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s bramborovými knedlíky a vepřovou panenkou, může být vítaným nedělním obědem. N...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Jemný smetanový špenát


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jemný smetanový špenát

Ingredience receptu Jemný smetanový špenát

2 balíčky zmraženého špenátu
2 hrnky nastrouhaného sýra Gouda
3 lžíce másla
1 menší žlutá cibule
1,5 hrnku smetany
sůl
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý černý pepř

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Přílohy
Hledat podobné recepty jako Jemný smetanový špenát

Podobné recepty jako Jemný smetanový špenát


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů