Jemný smetanový špenát recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s bramborovými knedlíky a vepřovou panenkou, může být vítaným nedělním obědem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 balíčky zmraženého špenátu
  • 2 hrnky nastrouhaného sýra Gouda
  • 3 lžíce másla
  • 1 menší žlutá cibule
  • 1,5 hrnku smetany
  • sůl
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s bramborovými knedlíky a vepřovou panenkou, může být vítaným nedělním obědem. Nejprve necháme rozmrazit špenát, slijeme z něj přebytečnou vodu a necháme ji v hustém cedníku odkapat. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme smetanu, muškátový oříšek, trochu osolíme a opepříme.

Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 3 minuty. Nyní do pánve nasypeme nastrouhaný sýr, odkapaný rozmrazený špenát a vše dobře promícháme. Pánev zakryjeme pokličkou, směs přivedeme k varu a pak zvolna dusíme při snížené teplotě a za občasného míchání asi 8 až 1O minut. Hotový smetanový špenát ještě podle potřeby dochutíme pepřem a solí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jemný smetanový špenát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jemný smetanový špenát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jemný smetanový špenát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jemný smetanový špenát

Kde najít informace



×