recepty

Jemný smetanový špenát


Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s bramborovými knedlíky a vepřovou panenkou, může být vítaným nedělním obědem...
(celý recept)

Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s bramborovými knedlíky a vepřovou panenkou, může být vítaným nedělním obědem. N...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 2 balíčky zmraženého špenátu
  • 2 hrnky nastrouhaného sýra Gouda
  • 3 lžíce másla
  • 1 menší žlutá cibule
  • 1,5 hrnku smetany
  • sůl
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s bramborovými knedlíky a vepřovou panenkou, může být vítaným nedělním obědem. Nejprve necháme rozmrazit špenát, slijeme z něj přebytečnou vodu a necháme ji v hustém cedníku odkapat. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme smetanu, muškátový oříšek, trochu osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 3 minuty. Nyní do pánve nasypeme nastrouhaný sýr, odkapaný rozmrazený špenát a vše dobře promícháme. Pánev zakryjeme pokličkou, směs přivedeme k varu a pak zvolna dusíme při snížené teplotě a za občasného míchání asi 8 až 1O minut. Hotový smetanový špenát ještě podle potřeby dochutíme pepřem a solí.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jemný smetanový špenát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jemný smetanový špenát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jemný smetanový špenát

Naši partneři