Jemná rajčatová omáčka k těstovinám se v naší kuchyni určitě uplatní. Vždyť kdo by neměl rád těstoviny. Stejně tak ji ale můžeme podávat k vařenému hovězímu masu a s houskovými knedlíky. (celý recept)
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám se v naší kuchyni určitě uplatní. Vždyť kdo by neměl rád těstoviny. Stejně tak ji ale můžeme podávat k vařenému hovězímu masu a s houskovými knedlíky....
V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme utřený česnek a nakrájená naložená rajčata i s nálevem. Vše krátce povaříme. .
Nyní přidáme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, a vše znovu krátce povaříme. Nakonec přilijeme červené víno, povaříme ještě asi 6 minut a odstavíme z plotny. Do hotové omáčky již jen přidáme smetanu a jemně nasekanou bazalku. Promícháme a můžeme podávat.