Jemné karbanátky s jablky recept
Jemné karbanátky s jablky můžeme podávat s bramborovým nebo zeleninovým salátem. Nebo ke svačině jen s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 jablka
- 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- jemně nasekaná zelená petrželka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je pak smícháme s mletým masem a dvěma žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který nakonec zlehka vmícháme do připravené masové směsi.
Směs osolíme, opepříme a přidáme trochu nasekané čerstvé zelené petržele. Mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky a obalíme je v hladké mouce.
Ve vyšší pánvi pak karbanátky dozlatova osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.