recepty

Jemné karbanátky s jablky


Jemné karbanátky s jablky můžeme podávat s bramborovým nebo zeleninovým salátem. Nebo ke svačině jen s čerstvým pečivem...
(celý recept)

Jemné karbanátky s jablky můžeme podávat s bramborovým nebo zeleninovým salátem. Nebo ke svačině jen s čerstvým pečivem....

Ingredience receptu

  • 3 jablka
  • 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • jemně nasekaná zelená petrželka
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je pak smícháme s mletým masem a dvěma žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který nakonec zlehka vmícháme do připravené masové směsi.

Směs osolíme, opepříme a přidáme trochu nasekané čerstvé zelené petržele. Mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky a obalíme je v hladké mouce.

Ve vyšší pánvi pak karbanátky dozlatova osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jemné karbanátky s jablky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jemné karbanátky jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jemné karbanátky s jablky

Naši partneři