Jogurtová marináda recept
Maso lze marinovat na mnoho různých způsobů. Tento recept nabízí ojedinělou jogurtovou marinádu, která dodá grilovanému masu nevšední chuť. Navíc není tak těžce stravitelná, jako mnohé marinády založené zejména na oleji.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velký bílý jogurt,
- 2 lžíce ostré dijonské hořčice,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 3 stroužky česneku,
- půl lžíce nastrouhaného zázvoru,
- půl lžičky červené sladké mleté papriky,
- špetka mletého muškátového květu
Způsob přípravy
Oloupeme čerstvý zázvor a nastrouháme jej na jemno. Stroužky česneku také oloupeme a prolisujeme je. Připravíme si mísu a všechny ingredience v ní smícháme. Mícháme dokud se přísady nespojí v jemnou marinádu.
Marináda se nejlépe hodí ke kuřecímu masu. Do mísy můžeme vložit například několik kuřecích křidélek. Před grilováním maso necháme alespoň přes noc naložené v marinádě v lednici.