Recept Kachní karbanátky s višňovou omáčkou

Detail receptu na jídlo Kachní karbanátky s višňovou omáčkou. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kachní karbanátky s višňovou omáčkou

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je prostě lahůdka.

Kachní prsa zbavíme kůže, nakrájíme je na menší kousky a dáme na 30 minut do ledničky. Kachní kůži osmahneme na pánvičce do křupava. Pak ji dáme stranou a vypečený tuk si slijeme do misky, na pánvi ho ponecháme jen jednu lžíci.

Do zbylého tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a restujeme ji asi 7 minut doměkka. Pak ji odstavíme z tepla a k cibuli přidáme strouhanku, mléko a vše promícháme.

Kachní prsa okořeníme jalovcem, tymiánem, solí a pepřem a v mlýnku maso umeleme.

Směs strouhanky s cibulí okořeníme podle chuti dijonskou hořčicí a přidáme do ní umleté kachní maso. Důkladně promícháme a ze vzniklé směsi vytvoříme přibližně 25 kuliček - karbanátků. Rozložíme je na tác a necháme v ledničce nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc.

Na čistou vyšší pánev nalijeme 1 lžíci kachního sádla, přidáme pokrájenou šalotku a tymián a dusíme asi 6 minut do změknutí cibule. Pak přidáme zmrazené višně i se šťávou, pomalu zahříváme a vaříme přibližně 15 minut, až se polovina tekutiny vyvaří.

Nyní snížíme teplotu a přidáme do omáčky višňový džem. Dvě minuty povaříme a dokořeníme podle chuti solí a pepřem.

V jiné pánvi zahřejeme zbylý kachní tuk a karbanátky na něm postupně opékáme ze všech stran dohněda. Přibližně 8 minut.

Višňovou omáčku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní opečené karbanátky, snížíme teplotu a povaříme je v omáčce asi 2 minuty.

Kachní karbanátky s višňovou omáčkou můžeme podávat s čerstvým pečivem, nebo třeba s čerstvou zeleninou či salátem.

Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je prostě lahůdka. Kachní prsa zbavíme kůže, nakrájíme je na menší kousky a dáme na...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Kachní karbanátky s višňovou omáčkou


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kachní karbanátky s višňovou omáčkou

Ingredience receptu Kachní karbanátky s višňovou omáčkou

kachní karbanátky :
500 g kachních prsou
2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
1 žlutá cibule
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce mléka
2 lžíce strouhanky
1/2 lžičky mletého sušeného jalovce
sůl
mletý černý pepř


višňová omáčka:
1/2 hrnku višňového džemu
1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
350 g zmrazených višní
1 velká šalotka

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Drůbeží
Hledat podobné recepty jako Kachní karbanátky s višňovou omáčkou

Podobné recepty jako Kachní karbanátky s višňovou omáčkou


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů