recepty

Kachní karbanátky s višňovou omáčkou


Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je prostě lahůdka...
(celý recept)

Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je prostě lahůdka. Kachní prsa zbavíme kůže, nakrájíme je na menší kousky a dáme na...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • kachní karbanátky :
  • 500 g kachních prsou
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 žlutá cibule
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1/2 lžičky mletého sušeného jalovce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • višňová omáčka:
  • 1/2 hrnku višňového džemu
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • 350 g zmrazených višní
  • 1 velká šalotka

Způsob přípravy

Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je prostě lahůdka. Kachní prsa zbavíme kůže, nakrájíme je na menší kousky a dáme na 30 minut do ledničky. Kachní kůži osmahneme na pánvičce do křupava. Pak ji dáme stranou a vypečený tuk si slijeme do misky, na pánvi ho ponecháme jen jednu lžíci. Do zbylého tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a restujeme ji asi 7 minut doměkka. Pak ji odstavíme z tepla a k cibuli přidáme strouhanku, mléko a vše promícháme. Kachní prsa okořeníme jalovcem, tymiánem, solí a pepřem a v mlýnku maso umeleme. Směs strouhanky s cibulí okořeníme podle chuti dijonskou hořčicí a přidáme do ní umleté kachní maso. Důkladně promícháme a ze vzniklé směsi vytvoříme přibližně 25 kuliček - karbanátků. Rozložíme je na tác a necháme v ledničce nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Na čistou vyšší pánev nalijeme 1 lžíci kachního sádla, přidáme pokrájenou šalotku a tymián a dusíme asi 6 minut do změknutí cibule. Pak přidáme zmrazené višně i se šťávou, pomalu zahříváme a vaříme přibližně 15 minut, až se polovina tekutiny vyvaří. Nyní snížíme teplotu a přidáme do omáčky višňový džem. Dvě minuty povaříme a dokořeníme podle chuti solí a pepřem. V jiné pánvi zahřejeme zbylý kachní tuk a karbanátky na něm postupně opékáme ze všech stran dohněda. Přibližně 8 minut. Višňovou omáčku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní opečené karbanátky, snížíme teplotu a povaříme je v omáčce asi 2 minuty. Kachní karbanátky s višňovou omáčkou můžeme podávat s čerstvým pečivem, nebo třeba s čerstvou zeleninou či salátem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kachní karbanátky višňovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kachní karbanátky s višňovou omáčkou