Recept Kachna

Detail receptu na jídlo Kachna. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kachna

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Kachnu pečeme dlouho, nejlépe tak pět hodin, při teplotě kolem 100 stupňů. Můžeme si ji klidně den předem předpéci a druhý den nám to pečení už tolik času nezabere.

Kachnu pečeme dlouho, nejlépe tak pět hodin, při teplotě kolem 100 stupňů. Můžeme si ji klidně den předem předpéci a druhý den nám to pečení už tolik času nezabere....

Nejprve ji důkladně očistíme od zbytku peří a brků, omyjeme ji a osušíme. Vnitřek kachny potřeme solí a stejně tak sůl vetřeme i do její kůže po celém povrchu. Troubu si předem předehřejeme na 180 stupňů.

Kachnu položíme do pekáče na prsa, podlijeme ji trochou vody a posypeme kmínem. Pekáč přikryjeme víkem, vložíme ho do rozpálené trouby a teplotu snížíme na 100 stupňů. Takto pečeme kachnu asi 2,5 hodiny.

Po této době kachnu obrátíme na záda a pekáč znovu přikryjeme víkem. Pečeme další 2 hodiny. Pak teprve sejmeme víko z pekáče, kachnu polijeme vypečeným sádlem, zvýšíme teplotu trouby asi na 200 stupňů a kachnu přibližně půl hodiny dopékáme.

Přílohou pro pečenou kachnu bývají obvykle knedlíky a bílé či červené zelí.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 300 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Kachna


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kachna

Ingredience receptu Kachna

1 kachna (asi 2,5 kg)
sůl
kmín

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Drůbeží
Hledat podobné recepty jako Kachna

Podobné recepty jako Kachna


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů