V pekáči rozpustíme nakrájenou slaninu a osmahneme na ní nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer.
Když je zelenina osmažená dohněda, přidáme ocet a trochu vody a promícháme.
Položíme na ni očištěnou a osolenou kachnu a přidáme pár kuliček pepře, jeden bobkový list, 3 kuličky roztlučeného nového koření a pár kuliček jalovce.
Nakonec do pekáče přidáme rajčata nakrájená na plátky a papriku nakrájenou na proužky. Vše zalijeme vínem, přikryjeme víkem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů dusit.
Kachnu dusíme dočervena a občas ji podlijeme vývarem. Když je maso měkké, vyndáme kachnu na talíř a naporcujeme. Vypečenou šťávu v pekáči necháme vydusit. Odstraníme z ní přebytečné koření, zasypeme hladkou moukou, kterou také trochu osmahneme. Pak přidáme vývar podle potřeby a krátce povaříme.
Jednotlivé porce kachny podáváme s omáčkou a vybranou přílohou.