Kachna dušená s kořením recept
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 vykuchaná kachna
- 1 dcl červeného vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 l masového vývaru
- 3 rajčata
- 1 zelená paprika
- 100 g slaniny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/3 celeru
- 1 cibule
- 1 lžička octa
- nové koření
- celý černý pepř
- bobkový list
- jalovec
- sůl
Způsob přípravy
V pekáči rozpustíme nakrájenou slaninu a osmahneme na ní nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer.
Když je zelenina osmažená dohněda, přidáme ocet a trochu vody a promícháme. Položíme na ni očištěnou a osolenou kachnu a přidáme pár kuliček pepře, jeden bobkový list, 3 kuličky roztlučeného nového koření a pár kuliček jalovce.
Nakonec do pekáče přidáme rajčata nakrájená na plátky a papriku nakrájenou na proužky. Vše zalijeme vínem, přikryjeme víkem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů dusit.
Kachnu dusíme dočervena a občas ji podlijeme vývarem. Když je maso měkké, vyndáme kachnu na talíř a naporcujeme. Vypečenou šťávu v pekáči necháme vydusit. Odstraníme z ní přebytečné koření, zasypeme hladkou moukou, kterou také trochu osmahneme. Pak přidáme vývar podle potřeby a krátce povaříme.
Jednotlivé porce kachny podáváme s omáčkou a vybranou přílohou.