recepty

Kachna na medu a víně s červeným zelím


Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy...
(celý recept)

Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření180 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1ks celé kachny
  • 40g soli
  • kmín
  • 120ml červeného vína
  • 200ml vody
  • 40g medu
  • 720g červeného zelí
  • 1ks cibule
  • 240g nastrouhaných jablek
  • 3ks sušených švestek
  • ocet
  • 40g cukru krystalu
  • 60g sádla
  • sůl

Způsob přípravy

Očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), ochutíme kmínem a přelijeme medem.

Vložíme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odležet. Vložíme do trouby a pečeme na 200°C cca 20 minut, poté přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 165 °C.

V průběhu pečení maso přeléváme a případně podléváme podle chuti vodou nebo vínem, ke konci pečení odklopíme a dopečeme zlatavou kůrčičku.

Na sádle opečeme cibulku, přidáme červené zelí pokrájené na nudličky, přisypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme nakrájené sušené švestky, podlijeme vodou, octem a necháme asi 20 minut dusit pod pokličkou.

Před dokončením přidáme nastrouhaná jablka, krátce podusíme a dochutíme solí, případně cukrem nebo octem.

Tip: Podávejte s bramborovo-česnekovým knedlíkem.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kachna medu víně s červeným zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kachna na medu a víně s červeným zelím

Naši partneři