Kachní medailonky recept
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusinkový džem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kachní prsa i s kůží
- sůl
- snítka čerstvého tymiánu
- mletý barevný pepř
Způsob přípravy
Vykostěná kachní prsa připravíme na opékání. Kůži nařízneme do mřížky, okořeníme po obou stranách mletým pepřem a nasekaným tymiánem. V pokojové teplotě je pak necháme hodinu stát.
Po této době je lehce osolíme a položíme kůží dolů na vyšší pánev a zvolna opékáme asi 6 minut. Pak je otočíme a znovu opékáme stejnou dobu. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Troubu po předehřátí vypneme , opečená prsa přendáme na pekáč, podlijeme vypečeným sádlem a ve vypnuté troubě je necháme asi 8 minut.
Hotová kachní prsa nakrájíme na plátky a můžeme podávat.