Kakaová roláda recept
Kakaová roláda je lahodný šlehačkový moučník. Můžeme jednotlivé porce ozdobit čerstvým sezónním ovocem jako jsou jahody, maliny, borůvky apod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 180 g cukru moučka
- 300 ml smetany ke šlehání
- 5 vajec
- 1,5 lžíce kakaa
- ztužovač šlehačky
Způsob přípravy
Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme kakao a žloutky. Mezitím si troubu předehřejeme na 160 stupňů.
Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 8 až 10 minut.
Horké upečené těsto hned srolujeme i s papírem a takto ho necháme úplně vychladnout. Smetanu si mezitím ušleháme se ztužovačem.
Po vychladnutí těsto rozmotáme, potřeme tuhou šlehačkou a znovu stočíme do rolády. opatrně moučník nakrájíme.