recepty

Kandované ovoce


Nevyhazujte kůru z citronů a pomerančů. Vyrobte si kandované ovoce, které můžete jen tak mlsat, nebo jej použít od pečení či pudingů. Pozor, ale na kvalitu ovoce, musí se jednat o chemicky neošetřené ovoce, nejlépe v bio kvalitě...
(celý recept)

Nevyhazujte kůru z citronů a pomerančů. Vyrobte si kandované ovoce, které můžete jen tak mlsat, nebo jej použít od pečení či pudingů. Pozor, ale na kvalitu ovoce, musí se jednat o chemicky neošetřené ...

Ingredience receptu

  • 1 hrnek cukru,
  • kůra ze 2 pomerančů,
  • kůra ze 2 citrónů

Způsob přípravy

Vyberte zdravé neomlácené kusy citrusů, důkladně je omyjte a oloupejte. Z kůry odstraňte všechny zbytky ovoce.

Nakrájejte kůru na malinkaté kousíčky. Kůru vložte do hrnce, zalijte vodou. Povařte po dobu 10 minut a poté slijte vodu. Kůru propláchněte a znovu v čisté vodě povařte 10 minut a sceďte, aby se co nejvíce snížila hořkost ovoce.

Kůru nechte okapat a zvažte ji. Odvažte si stejné množství cukru, jako je kůry. Obojí vložte do hrnce a zalijte malým množstvím vody. Přiklopené vařte zhruba jednu hodinu, dokud kůra nezesklovatí. Míchejte a případně podlijte ještě vodou.

Kůru sceďte, rozložte na plech a nechte několik dní dobře proschnout.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kandované ovoce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kandované ovoce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kandované ovoce

Naši partneři