recepty

Kapustičky se slaninou


Kapustičky se slaninou mohou být výbornou přílohou k pečeným masům nebo steakům. Také ale nahradí celé jídlo, třeba jako lehká večeře...
(celý recept)

Kapustičky se slaninou mohou být výbornou přílohou k pečeným masům nebo steakům. Také ale nahradí celé jídlo, třeba jako lehká večeře. Kapustičky rozdělíme na jednotlivé růžičky a dobře je omyjeme ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g slaniny
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Kapustičky se slaninou mohou být výbornou přílohou k pečeným masům nebo steakům. Také ale nahradí celé jídlo, třeba jako lehká večeře. Kapustičky rozdělíme na jednotlivé růžičky a dobře je omyjeme a osušíme. Vložíme je do kastrolu s horkou osolenou vodou, přivedeme ji k varu a vaříme asi 5 až 7 minut. Měly by být uvařené, ale nerozvařené. Pak slijeme horkou vodu a a kapustičky zalijeme vodou studenou. Když vychladnou, znovu vodu slijeme. Studené kapustičky rozpůlíme na poloviny. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a nasypeme na něj slaninu nakrájenou na kousky. Opékáme ji na oleji až do křupava. Asi v polovině opékání ke slanině přidáme studené kapustičky a za stálého míchání vše krátce opečeme, spíše jen prohřejeme. Mezitím zahřejeme v kastrůlku smetanu s utřeným česnekem k varu a hned jí zalijeme kapustu se slaninou v pánvi. Vše zlehka promícháme. Před podáváním jídlo osolíme a okořeníme pepřem podle chuti.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kapustičky se slaninou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kapustičky slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapustičky se slaninou

Naši partneři