Kapustové rolky s mletým masem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí5 porcí

Kapustové rolky s mletým masem můžeme podávat třeba s dušenou rýží. Je to jemné a syté jídlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 5 vrchních kapustových listů
  • 2 zelené jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • zelená petrželová nať
  • olivový olej
  • masový vývar
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Kapustové listy spaříme vařící vodou a necháme je okapat. Mleté maso promícháme s vejcem, jemně nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, přidáme trochu nadrobno nasekané petržele, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Na každý kapustový list položíme připravenou masovou směs, list pevně stočíme a převážeme potravinovým provázkem. Hotové rolky osmahneme v kastrole na trošce olivového oleje ze všech stran. Pak je podlijeme trochou vývaru a dusíme asi 30 až 45 minut. Podle potřeby je při tom podléváme vývarem.

Nakonec zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody a už jen krátce povaříme.Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem podle chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapustové rolky s mletým masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kapustové rolky mletým masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapustové rolky s mletým masem

Kde najít informace



×