Kapustové závitky recept
Kapustové závitky můžete podávat například s bramborovou kaší. Nebo s čerstvě uvařenými bramborami. je to na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 120 g rýže arborio
- 1 větší kapusta
- 1 pórek
- 60 g parmezánu
- 200 g vařené kukuřice
- špetka kari koření
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- olivový olej
- 1500 ml masového vývaru
- čerstvá zelená petržel
Způsob přípravy
Rýži uvaříme do měkka podle návodu na obalu. Z kapusty si odloupneme 8 neporušených velkých listů a krátce je spaříme v horké vodě. Pak je rozložíme na papírové utěrky a necháme oschnout.
Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájený pórek. Přidáme trochu pepře, soli a kari koření a vše krátce dusíme až pórek změkne. Pak ho smícháme s kukuřicí, uvařenou rýží, nastrouhaným sýrem a nadrobno nasekanou petrželí.
Směs důkladně promícháme a naplníme jí všech osm kapustových listů. Každý závitek spíchneme párátkem. Všechny závitky naskládáme vedle sebe do velkého kastrolu a zalijeme je masovým vývarem.
Přiklopíme kastrol pokličkou a dusíme závitky tak dlouho, dokud kapusta úplně nezměkne.