recepty

Karamel


Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů...
(celý recept)

Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů. V silnostěnném hrnci rozp...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 0,5 šálku cukru
  • 2 lžičky vody
  • 1 až 2 kapky potravinářkého barviva

Způsob přípravy

Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů. V silnostěnném hrnci rozpouštíme cukr s trochou vody za stálého míchání a při nízké teplotě. Jakmile se krystalky cukru rozpustí a karamel získá světlou zlatohnědou barvu, odstavíme hrnec z plotny. Pokud má světlejší barvu, přidáme pár kapek potravinářského barviva. Karamel můžeme používat hned horký, nebo ho dáme vychladit do ledničky pro pozdější použití.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karamel.
Hledat podobné recepty na internetu jako Karamel

Naši partneři