Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů. (celý recept)
Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů.
V silnostěnném hrnci rozp...
Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů.
V silnostěnném hrnci rozpouštíme cukr s trochou vody za stálého míchání a při nízké teplotě.
Jakmile se krystalky cukru rozpustí a karamel získá světlou zlatohnědou barvu, odstavíme hrnec z plotny. Pokud má světlejší barvu, přidáme pár kapek potravinářského barviva.
Karamel můžeme používat hned horký, nebo ho dáme vychladit do ledničky pro pozdější použití.