Karbanátky na pivě recept
Karbanátky na pivě jsou výjimečně dobré. Přílohou mohou být třeba vařené brambory, ale ani zelenina vařená v páře není špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky tvrdého sýra
- 450 g hovězího masa
- 1 červená cibule
- 150 ml piva
- olivový olej
- sůl
- strouhanka
- worcesterská omáčka
Způsob přípravy
Hovězí maso umeleme na masovém strojku na jemno. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Nastrouhanou cibuli smícháme s mletým masem a na zahuštění přidáme trochu strouhanky. Nakonec masovou směs osolíme a přidáme i pár kapek worcesterové omáčky.
Důkladně vše promícháme a z masového těsta vytvoříme osm karbanátků silných asi 10 mm. Mezi každé dva karbanátky vložíme plátek sýra a dobře stiskneme. Do olejem vymazaného pekáčku pak dvojité karbanátky naskládáme vedle sebe a v předehřáté troubě je opečeme z obou stran.
Nyní karbanátky podlijeme pivem a pekáč přiklopíme víkem. Dále dusíme v troubě asi 15 až 25 minut.
Hotové pivní karbanátky podáváme horké a s vhodnou přílohou.