Karbanátky plněné žampiony recept
Šťavnaté karbanátky jsou vynikající jak teplé, tak studené.
Se zeleninou nebo pečivem, každému podle jeho chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- mleté maso mix– vepřové a hovězí
- 1 ks červená kuchyňská cibule
- 1 ks červená kapie
- žampiony – čerstvé nebo mražené
- sůl
- černý pepř – mletý
- drcený kmín
- 1 ks vajíčko
- červená sladká paprika
Způsob přípravy
Mám ráda ve vaření jednoduchost. Ráda peču karbanátky v troubě. Bez tuku.
Oloupeme si červenou cibuli, rozkrojíme ji na malé kousky a dáme do elektrického robota. Přidáme žampiony a kapii.
Vše rozsekáme. Nasekanou směs vmícháme do mletého masa. Osolíme a okořeníme. Přidáme vajíčko a důkladně promícháme.
Vytvarujeme karbanátky a poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby a pečeme. Dobrou chuť.