Karbanátky s baklažánem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Karbanátky s baklažánem podáváme se stejnými přílohami jako ty obyčejné masové. S bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší baklažán
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 1 malá cibule
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • jemná strouhanka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Baklažán očistíme, nakrájíme na plátky a lehce posypeme solí. Necháme ho ležet v chladnu asi 30 minut. Pak z něj slijeme přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kostky.

Ve vyšší pánvi osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kostky baklažánu, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a vše zvolna dusíme doměkka. Pak zeleninu rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, mleté maso a sýr. Vše důkladně promícháme.

Ze směsi vytvoříme malé karbanátky. Všechny obalíme ve strouhance a naskládáme je na olejem potřený rošt do předehřáté trouby. Pečeme zvolna dozlatova a hned podáváme se zvolenou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karbanátky s baklažánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karbanátky s baklažánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu karbanátky baklažánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Karbanátky s baklažánem

Kde najít informace



×