Karbanátky se sýrem a hráškem recept
Karbanátky se sýrem a hráškem podáváme třeba s bramborovou kaší. Jsou pikantní a jemné, jejich příprava je snadná a rychlá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g mletého vepřového masa
- 4 plátky ementálu
- 1 malá konzerva sterilovaného hrášku
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Do mletého masa přidáme papriku, pepř a špetku soli. Nakonec přidáme i sterilovaný hrášek a důkladně promícháme.
Mokrýma rukama vytvoříme čtyři karbanátky a uložíme je na čtvrt hodiny do ledničky. Ve vyšší pánvi rozpálíme olivový olej a karbanátky na něm zvolna osmažíme po obou stranách. Na každý hotový a ještě horký karbanátek položíme plátek ementálu a můžeme podávat.
Kromě bramborové kaše můžeme jako přílohu servírovat i čerstvé zeleninové saláty.