Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s bramborovou kaší. (celý recept)
Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s bramborovou kaší....
Maso umeleme na masovém strojku a promícháme. Rohlík namočíme do mléka a když změkne, vymačkáme mléko a vlhkou střídku přidáme k masu. Promícháme a postupně přidáme do směsi nasekanou cibuli, zelenou petrželku, utřený česnek a vejce. Znovu pečlivě promícháme a nakonec okořeníme solí a pepřem.
Z hotové masové směsi vytvoříme mokrýma rukama karbanátky a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran. Po usmažení masové karbanátky necháme odkapat na papírových utěrkách a můžeme podávat.