Kari z červené čočky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí2 porce

Luštěniny jsou pro tělo velmi prospěšné, ale ne každý je s nimi kamarád. Po konzumaci čočky i hrachu se totiž často objeví nepříjemné nadýmání. U červené čočky se není třeba tolik bát. Nadýmá mnohem méně než její luštěninoví kolegové a chutná skvěle.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g červené čočky
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 2 větší brambory
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 cibule
  • 1 lžička kari koření
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 - 2 lžičky citronové šťávy
  • čerstvý koriandr na dochucení a pro ozdobu
  • sůl


Způsob přípravy

Mrkev a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou najemno necháme zesklovatět na rozehřátém olej v pánvi, pak přisypeme kari, kmín a necháme koření chvíli rozvonět.

Jakmile se z pánve začnou linout příjemné vůně, přilijeme do ní plechovku rajčat, přidáme brambory, mrkev a zakryté dusíme asi 15 minut.

Po čtvrt hodině přisypeme do pánve čočku a dusíme dalších 15 minut. Dochutíme solí, troškou citronové šťávy a hotový pokrm zdobíme čerstvými nasekanými lístky koriandru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kari z červené čočky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kari z červené čočky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kari červené čočky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kari z červené čočky

Kde najít informace



×