Kari z červené čočky recept
Luštěniny jsou pro tělo velmi prospěšné, ale ne každý je s nimi kamarád. Po konzumaci čočky i hrachu se totiž často objeví nepříjemné nadýmání. U červené čočky se není třeba tolik bát. Nadýmá mnohem méně než její luštěninoví kolegové a chutná skvěle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g červené čočky
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- 2 větší brambory
- 2 středně velké mrkve
- 1 cibule
- 1 lžička kari koření
- ½ lžičky římského kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 - 2 lžičky citronové šťávy
- čerstvý koriandr na dochucení a pro ozdobu
- sůl
Způsob přípravy
Mrkev a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou najemno necháme zesklovatět na rozehřátém olej v pánvi, pak přisypeme kari, kmín a necháme koření chvíli rozvonět.
Jakmile se z pánve začnou linout příjemné vůně, přilijeme do ní plechovku rajčat, přidáme brambory, mrkev a zakryté dusíme asi 15 minut.
Po čtvrt hodině přisypeme do pánve čočku a dusíme dalších 15 minut. Dochutíme solí, troškou citronové šťávy a hotový pokrm zdobíme čerstvými nasekanými lístky koriandru.